perjantai 3. syyskuuta 2021

Syyskuun ensimmäinen viikko

Maanantaina Naavametsän pikkueskarit aloittivat pikkueskarinsa matikkatuokiolla. Matematiikassa pikkueskarit katsoivat oikeita määriä helmien ja kuvakorttien avulla - minne laitetaan kolme helmeä ja minne kahdeksan helmeä?
Muu Naavametsä leikki maanantaina. Suosikkileikiksi maanantaina muodostui legoilla rakentelu ja nukkeja hoivattiin kovasti.


Tiistaina pikkueskarit askartelivat itselleen kynäpurkit liimaamalla sopivia osia purkkiin sekä piirtämällä purkin kylkeen. Kynäpurkkeihin pikkueskarit saivat kynät odottamaan tulevia pikkueskareiden tehtäviä.
Muilla Naavametsäläisillä oli leikkipäivä. Olohuoneeseen muodostui ravintolaleikki. Lapset tarjoilivat nukeille sekä toisilleen ruokaa pöydän ääressä. Ruoan he valmistivat leikkikeittiöllä. Toisella puolella Naavametsää leikittiin merirosvoja, aarrekartta rakentui clikseistä. 

Keskiviikkona Naavametsässä vietettiin sadonkorjuuta. Ulkona oli komea pöytä täynnä hedelmiä, vihanneksia ja juureksia, joita lapset tunnistivat yhdessä - kesäkurpitsaa, omenaa, lanttua, porkkanaa, herneitä. Jokainen lapsi sai käydä ostamassa väritettyjä kuvia vihanneksista, hedelmistä ja juureksista omaan koriinsa. Sadonkorjuun lopuksi maistelimme kukkakaalia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa.


Torstaina Naavametsän kolme- & nelivuotiailla oli vuorossa matematiikkaa. Matematiikassa Naavametsäläiset vertailivat suurempaa ja pienempää - mikä esineistä on suurin ja kuka lapsista on pisin?
Naavametsän pienet loruttelivat ja laulelivat leikkien ohella. Suosikkileikkejä olivat nukkejen hoito, ponit ja legoilla rakentelu. Poneista saimme idean laulaa "Ihahaa" -laulua ja tämän myötä muita laululoruja.
Naavametsän pikkueskarit rakensivat ahkerasti plusplus-palikoilla.
Perjantaina oli vuorossa musiikkipäivä. Naavametsän pienet rummuttivat ja hyppivät musiikin tahdissa. Musiikkinalle kaivautui esiin piilostaan kesän jälkeen musiikkituokiolle.
Isompien musiikkituokiolla soitettiin kapuloita ja ämpärirumpuja. Sade tanssi ja ropisi rumpujen tahdissa, leikittiin peikkolasta ja tutustuimme syksyiseen musiikkisatuun. Musiikkisadun aikana lapset saivat soittaa vuorollaan omaa soitinta.


Ulkoleikit ovat paljastaneet syksyn saapuneen Naavametsän pihalle. Syksyistä viikonloppua kaikille.