perjantai 1. joulukuuta 2017

Viikko 48

Hyvää joulukuuta kaikille!

Näin olemme päässeet vuodessa ihanan tunnelmalliseen ja jännittävään aikaan. Naavametsäkin oli yön aikana saanut jouluisen ulkonäön ja ihania koristuksia. On tonttuja, ikkunamaalauksia, jouluvaloja ja pieni joulukuusikin.

Puuhasteluja on jälleen mahtunut viikkoon monenlaisia. 3-5-vuotiaat tekivät ketjusilmukoita punaisista, hopeisista ja kultaisista paperisuikaleista. Jotkut innostuivat tekemään pitkiäkin ketjuja! 1-2-vuotiaat viimeistelivät suomenlippunsa ja seinällä oleva paperikuusi sai ne oksilleen.

Upeita joulukoristuksia
Tiistaina meillä tarjoiltiin jouluhenkinen perheiden yhteinen aamupala. Tarjolla oli muun muassa maistuvaa riisipuuroa, joka keräsikin paljon kehuja. Yhtenä aamuna kävimme 3-5-vuotiaiden kanssa läheisellä kentällä harrastamassa liikuntaa liikuntaleikkien muodossa. Viestijuoksun, kuka pelkää tonttua, seuraa johtajaa ja tervapadan jälkeen oltiinkin melko väsyneitä. Mutta jaksoimme vielä ulkoilla Naavametsänkin pihassa!
Aamupalan antimia

Innokkaat ulkoilijat!
Vaikka lunta ei viikolla aina paljoa ollutaan, se ei häirinnyt meitä. Kurahousujen avulla mäkeä pystyi mahalaskemaan silti oikein vauhdikkaasti! Lumikolan ja pallojenpyörityksellä pihalle saatiin rakennettua isojakin lumirakennelmia.
Hyvin liukuu!

Ihmetellään, miten suuri rakennelma onkaan.
Torstaina musisoitiin koko porukalla ja harjoiteltiin Suomi 100 laulua. Perjantaiaamuna päästiin ihastelemaan meidän päiväkodin jouluista ilmettä ja ja ihmeteltiin ihania koristuksia.


Tänään avasimme tietenkin joulukalenterin ensimmäisen luukun, onhan tänään joulukuun ensimmäinen päivä! Avasimme myös toisenkin luukun, koska eihän kukaan ole lauantaina avaamassa sitä. Luukusta löytyi tonttu, jolla oli avaavan lapsen kasvot ja jouluisen laulun sanat. Lisäksi kuulimme pienen hiiri Hiirusen joulutarinaa.
Naavametsän jouukalenteri

Tonttu ja laulukortti
Ihanaa joulunodotusta kaikille ja oikein mukavaa viikonloppua! :)