torstai 23. marraskuuta 2017

Viikko 47

Pakkanen paukkuu ja tuuli tuivertaa. Tänään olemme ulkoilleet melko navakassa tuulessa, mutta kun pysyy liikkeessä ei ehdi tulla kylmä!

Joulukuu lähenee, mutta vielä yksi kokonainen viikko nautitaan marraskuusta. Olemme kylläkin aloittaneet jo jouluaiheiset askartelut, 3-5-vuotiaat tekivät kartongista ja silkkipaperista kynttiläkoristeet ikkunoihin ja 1-2-vuotiaat tuputtelivat kuusemme koristeiksi itsenäisyyspäivä aiheiset Suomen liput.

Koska suuri osa Naavametsän lapsista on innostunut junista, päätimme järjestää junaleikkihetken 3-5-vuotiaille. Koko leikkihuone toimi junana, josta löytyi tietysti veturi ja kuljettajan paikka. Ravintolavaunussa sai käydä kokilta ostamassa omilla rahoilla ruokaa ja siirtyä nauttimaan niitä pöydän ääreen ja vaikka lueskella samalla. Jos väsymys yllätti, pääsi lepäilemään makuuvaunuun patjoille. Junamme matkusti aina Italiaan, Turkuun ja jopa mereenkin! Silloin täytyi pumpata vedet pois, että päästiin takaisin raiteille.
Kuljettaja viemässä matkustajia kohteeseen.

Ravintolavaunussa ruokailemassa.
Kun 5-vuotiailla oli mini-eskarituokio, 4-vuotiaat rytmittelivät erilaisia loruja, jonka jälkeen rakenneltiin yhdessä taloja, autotalleja ja niihin jopa portaita joita pitkin pystyi liikkumaan. Pienimmillä naavametsäläisillä oli liikunassa käytössään eri kokoisia palloja. Jännää oli olla pallosateessa ja ottaa palloja kiinni!
Komeita rakennelmia.
Pallo putosi melko korkealta!
3-5-vuotiaiden musiikkituokiolla otettiin uusia kappaleita harjoituksen alle. Suomi 100 laulua ollaan laulettu jo parina viikkona, ja se alkaakin sujua aika mallikkaasti. Samalla kun isommat musisoivat, pienemmät pelailivat ja leikkivät kahdessa eri ryhmässä. Pienemmällä porukalla olikin mukava rakennella ja tutkia eläinlaatikon kätköjä.
Taputetaan laululle rytmiä.

Pienet puuhastelijat.
Ensi viikolla alkaakin jo joulukuu. Kyllä on syksy kulkenut nopeasti eteenpäin. Mutta niinhän se on että aika lentää kun on mukavaa. Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille Naavametsän lapsille ja vanhemmille! Muistetaan viikonloppuna nukkua hyvin niin jaksaa taas seuraavan viikon :)

Rauhassa vierekkäin päiväunilla.